Росіяни завдали масованого ракетного удару по Києву

Кияни ховаються в метро під час ракетного обстрілу 21 березня 2024, фото Марії Ковальчук/«Укрінформ»/Telegram

Росія спрямувала на Київ 31 ракету

Росія вночі в четвер, 21 березня, завдала масованого ракетного удару по Києву. Воєнні злочинці випустили по місту як крилаті ракети з літаків стратегічної авіації, так і балістичні ракети. Це був перший ракетний удар по столиці за останні 44 дні.

Ракетний удар по Києву 21 березня: подробиці

Повітряну тривогу по всій Україні почали оголошувати після третьої години ночі: тоді повідомлялося про зліт літаків стратегічної авіації, які здійснили пуски крилатих ракет. Згодом виявилося, що ракети були спрямовані на Київ.

Росіяни застосували крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС та балістичні ракети. Повітряна тривога тривала майже три години.

«Після складних маневрів в суміжних областях, ракети заходили на столицю одночасно з різних напрямків. Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом та в районі столиці було уражено приблизно три десятка ворожих ракет, зокрема і балістичні», — повідомила Київська міська військова адміністрація.

Скільки ракет росіяни випустили по Україні 21 березня

За інформацією командувача Повітряних сил Миколи Олещука, вночі 21 березня росіяни випустили по Україні 29 крилатих ракет (Х-101/Х-555/Х-55) та дві балістичні ракети («Іскандер-М» (KN-23) /Х-47М2 «Кинджал»). Усі повітряні цілі збили на Київщині, повідомив Олещук.

Наслідки ракетного удару по Києву 21 березня

За попередніми даними, внаслідок ракетного удару:

  • у Шевченківському районі Києва пошкоджено багатоповерховий житловий будинок із загорянням квартири, проводиться евакуація людей; за іншою адресою загорілися авто; в деяких будинках вибуховими хвилями пошкоджено вікна;
  • у Святошинському районі уламки ракет пошкодили багатоповерхового житлового будинку і в цьому районі теж горіли авто;
  • у Подільському районі уламки впали на територію нежитлової забудови; також зафіксовано займання на даху нежитлової двоповерхової будівлі. Крім того, мер Києва Віталій Кличко повідомив про загоряння у трансформаторній підстанції.

Ракетний удар по Києву 21 березня: інформація про постраждалих і загиблих

За даними КМВА, на ранок четверга відомо про двох постраждалих — дівчинку 11 років та 38-річного чоловіка. Загиблих немає.

За інформацією КМВА, шестеро людей постраждали у Святошинському районі, 7 — у Шевченківському. Госпіталізовано чотирьох людей. Раніше мер Києва Віталій Кличко повідомляв, що серед постраждалих є 11-річна дівчинка.

Крім того, ще четверо людей отримали поранення в Київській області. За інформацією поліції, через російську ракетну атаку в області пошкоджено два багатоквартирні та 47 приватних будинків, 12 транспортних засобів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності