• Головна
  • Україна
  • На Одещині прикордонники затримали стародрук «Кобзаря» та 101 старовинну монету

На Одещині прикордонники затримали стародрук «Кобзаря» та 101 старовинну монету

На Одещині прикордонники вилучили цінні монети

Виявлений “Кобзар” надрукований у 1939 році, а монети виготовлені у ХVIII-ХХ століттях

На Одещині прикордонники перешкодили вивезенню з України стародруку «Кобзаря» 1939 року. На іншому пункті пропуску пасажир рейсового автобуса намагався вивезти за кордон 101 монету ХVIII-ХХ століття та медаль «За хоробрість» ІV ступеня початку ХІХ століття, повідомили у Державній прикордонній службі України у вівторок, 12 березня.

Стародрук “Кобзаря” жінка перевозила на прохання знайомої

За інформацією пресслужби, під час огляду автомобіля в пункті пропуску «Серпневе» Білгород-Дністровського загону прикордонники виявили «Кобзар» 1939 року. Пасажирка перевозила його в особистих речах. Вона поячснила, що везла стародрук на прохання знайомої і не знала про культурну та історичну цінність видання.

101 монету та срібну медаль чоловік планував вивезти до Молдови

Також в пункті пропуску «Старокозаче» охоронці кордону виявили 101 монету ХVIII-ХХ століття та медаль «За хоробрість» ІV ступеня, яка була введена на початку ХІХ століття.

«Більшість нумізматичної колекції складають монети часів Російської імперії та франки періоду правління Луї-Філліпа І Королівства Франції, іспанські песо, німецькі марки та талери, латвійські лати та бельгійські франки, британські крони», — йдеться у повідомленні пресслужби ДПСУ.

Цінні речі чоловік перевозив в особистих речах в рейсовому автобусі і планував вивезти їх до Молдови, де живе його родич. Виявлені речі прикордонники вилучили та відправили на дослідження експертів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності