• Головна
  • Світ
  • Поляки викрили на контрабанді бурштину машиністів потяга «Одеса — Перемишль»

Поляки викрили на контрабанді бурштину машиністів потяга «Одеса — Перемишль»

Двох 39-річних українських машиністів викрили на контрабанді необробленого бурштину, фото bieszczadzki.strazgraniczna.pl

Машиністи перевезли до Польщі 30 кг бурштину вартістю 100 тис. злотих

У Польщі митники з прикордонниками викрили машиністів потяга «Одеса — Перемишль» на контрабанді великої партії бурштину вартістю 100 тис. злотих. 28 лютого машиністи передали поляку пакети з бурштином, після чого їх затримали, повідомили польські прикордонники у п’ятницю, 1 березня.

Як сказано в повідомленні, прикордонники з поста в Медиці разом з митниками й податківцями з Перемишля спільно патрулювали маршрут міжнародного потяга «Одеса — Перемишль». У якийсь момент правоохоронці помітили, що потяг сповільнив рух, а машиніст вийшов з локомотива й передав невідомому чорний пакунок.

Правоохоронці відреагували негайно: спершу затримали чоловіка, який отримав пакунок. Ним виявився 54-річний місцевий житель. Водночас на машиністів — 39-річних українців — правоохоронці чекали на платформі й затримали їх після зупинки потяга.

За інформацією польських прикордонників, у пакунку, який один з машиністів передав полякові, було приблизно 30 кілограмів необробленого бурштину, вартість якого оцінюється в 100 000 злотих або ж у понад 950 тисяч гривень.

Подальше провадження у цій справі веде Підкарпатська митно-податкова служба у Перемишлі. Підозрюваним у контрабанді двом українцям та одному поляку загрожують великі штрафи та конфіскація контрабандних товарів. Пасажирський потяг повернувся в Україну з новим екіпажем, який надала «Укрзалізниця».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності