• Головна
  • Україна
  • На Закарпатті затримали прикордонника за сприяння контрабанді бурштину

На Закарпатті затримали прикордонника за сприяння контрабанді бурштину

На Закарпатті затримали прикордонника за сприяння контрабанді бурштину

Прикордонник за 1,5 тисячі доларів хабаря обіцяв місцевому мешканцю сприяти виїзду за кордон із бурштином

На Закарпатті затримали прикордонника, який за 1,5 тис. доларів допомагав місцевому мешканцю перевезти бурштин через контрольний пункт пропуску. Зловмиснику оголосили про підозру, повідомила у п’ятницю, 23 лютого, Спецпрокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Як йдеться в повідомленні, мешканець Закарпаття хотів перевезти через кордон бурштин двома автомобілями. Для цього домовився з заступником начальника відділу прикордонної служби, щоб той посприяв у переправленні контрабанди за кордон: “За даними слідства, за 1500 доларів США винагороди підозрюваний обіцяв посприяти місцевому жителю у переміщенні через контрольно-режимні пункти партії бурштину, завантаженого у два транспортні засоби. “Працював” посадовець на ділянці відповідальності 27 прикордонного загону ДПС України”

Першу частину грошей, 1 тис. доларів, прикордонник отримав авансом напередодні злочину. Під час передачі решти 500 доларів зловмисника затримали.

Наразі зловмиснику повідомили про підозру за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди службовою особою. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та відсторонив від виконання службових обов’язків. Прикордоннику загрожує ув’язнення від 5 до 10 років з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності