• Головна
  • Україна
  • Волинські контрабандисти саморобними дронами переправляли до Польщі нелегальні сигарети

Волинські контрабандисти саморобними дронами переправляли до Польщі нелегальні сигарети

Відомо, що до контрабанди сигарет дронами причетні троє жителів Ковельського району, фото поліції

Один дрон міг нести на собі відразу 25 блоків сигарет

У Ковельському районі Волинської області поліція та Бюро економічної безпеки викрили групу контрабандистів, яка саморобними дронами переправляла до Польщі контрафактні сигарети без акцизних марок. За один рейс безпілотник контрабандистів переносив 25 блоків сигарет.

Як повідомили у вівторок, 20 лютого, у поліції, злочинну групу організував житель Ковельського району. До неї він залучив спільників — також жителів цього району, між якими розподілив обов’язки. Одні учасники злочинної групи збирали й обслуговували безпілотники, інші підбирали безпечні місця для їхнього запуску та забезпечували доставку сигарет. Бюро економічної безпеки зазначило, що на контрабанді викрили трьох жителів Ковельського району.

За інформацією поліції, вартість одного БПЛА сягає 6000 доларів. За один виліт безпілотник мав перенести 25 блоків контрафактних сигарет за кордон, скинути їх та повернутись назад. Один рейс тривав приблизно 45 хвилин.

Як уточнили в поліції, діяльність контрабандистів правоохоронці припинили в неділю, 18 лютого. Вони також виявили місце запуску безпілотників, пульт для запуску апарата, акумулятори, два квадрокоптери з парашутами, 72 блоки сигарет.

Як додали в БЕБ, за останні три місяці це вже третій випадок незаконного переправлення сигарет через кордон з території Ковельського району. Загалом за цей час детективи БЕБ вилучили в контрабандистів сім безпілотних літальних апаратів та близько 2 тис. пачок сигарет.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності