• Головна
  • Україна
  • Консул не підтвердив блокування автобусів на кордоні з Польщею

Консул не підтвердив блокування автобусів на кордоні з Польщею

Дорогуськ-Ягодин

Також факти блокування заперечує і поліція Польщі

Український консул, який прибув на пункт пропуску "Дорогуськ-Ягодин", не побачив проблем з блокуванням пасажирських перевезень. Однак він зустрівся з польськими перевізниками та наголосив їм на неприпустимості затримки проїзду пасажирських автобусів. Про це 11 березня повідомило Генконсульство України у Любліні за підсумками поїздки на кордон консула Сергія Царука. 

Поліція заперечує факт блокування

У генконсульстві зазначили, що поліція заперечила факти навмисного блокування протестувальниками пасажирських автобусів. 

"Сповільнення руху може бути спричинене технічними причинами, повʼязаними з проходженням через коридор протестувальників інших транспортних засобів. У таких випадках автобуси можуть очікувати до пів години часу. В моменті перебування консула на місці протесту рейсовий пасажирський автобус безперешкодно проїхав в напрямку України", – розповіли у генконсульстві.

Сергій Царук у розмові з представниками поліції та протестувальниками наголосив на неприпустимості будь-яких затримок руху пасажирських автобусів.  

Також Генеральне консульство України в Любліні звернулося з офіційним листом до коменданта поліції Люблінського воєводства з проханням забезпечити надалі безперешкодний рух автобусів у місцях проведення протестів.

Як пише видання у польській поліції повідомили: "Ця інформація [про блокування руху автобусів — ред.] не відповідає дійсності, нічого подібного не відбувається. Ми як поліція абсолютно не контролюємо [рух – ред.] ані гуманітарної, військової та медичної допомоги, ані пасажирських автобусів. Вони проїжджають безперешкодно".

З коментарем вийшла також речниця польського Міністерства внутрішніх справ і територій.  "Ця інформація є неправдивою. Гуманітарна, медична і військова допомога, а також автобуси з громадянами проїздять без будь-яких перешкод", – заявила вона. 

Що стало причиною поїздки консула на кордон

Нагадаємо, надвечір 11 березня віцепрем’єр Олександр Кубраков заявив, що отримав інформацію про випадки зупинки польськими протестувальниками і поліцією пасажирських автобусів, які прямують до та з Польщі. Водночас він не навів деталей, де і коли це відбувалося, та не уточнив кількість таких випадків. З коментаря посла України у Польщі стало відомо, що повідомлення стосувалися КПП "Ягодин-Дорогуськ". Туди виїхав український консул. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності