• Головна
  • Україна
  • Зеленський відреагував на слова Папи Римського про “білий прапор”

Зеленський відреагував на слова Папи Римського про “білий прапор”

Президент України Володимир Зеленський і Папа Римський Франциск. Ватикан, 13 травня 2023 року. Фото: Reuters

Президент подякував українським капеланам на противагу тим, хто займається “віртуальним посередництвом”

Президент Володимир Зеленський відреагував на заклики Папи Римського Франциска підняти “білий прапор” та почати переговори з Росією. У вечірньому зверненні у неділю, 10 березня, Зеленський зазначив, що окупанти не йдуть далі Європою лише тому, що їх стримують українці зі зброєю в руках та під синьо-жовтим прапором.

“В Україні колись було багато білих стін будинків і церков, які зараз обпалені та розбиті російськими снарядами. І це дуже красномовно говорить, хто саме повинен зупинитись, щоб війна зупинилась”, — сказав президент.

У зверненні Зеленський подякував українським капеланам, які на передовій підтримують Україну “молитвою, розмовою і справою”.

“Коли російське зло 24 лютого розпочало цю війну, усі українці стали на захист. Християни, мусульмани, юдеї – всі. Я дякую кожному українському капелану, які – з армією, в Силах оборони. Там, на передовій. Захищають життя й людяність. Підтримують і молитвою, і розмовою, і справою. Ось що таке церква – з людьми. А не за дві з половиною тисячі кілометрів – десь там займатись віртуальним посередництвом між тим, хто хоче жити, і тим, хто хоче тебе знищити”, — наголосив Володимир Зеленський. Він подякував кожному, хто допомагає Україні діями та молитвами.

Що цьому передувало

9 березня видання Reuters оприлюднило інтерв’ю Папи Римського Франциска, в якому той закликав українців до переговорів з Росією. Понтифік зазначив, що “сильнішим буде той, хто матиме мужність підняти білий прапор”. У інтерв’ю швейцарському мовнику Папа сказав, що Україна повинна здатися, оскільки вона не змогла дати відсіч російським військам. “Я вважаю, що найсильнішим є той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей та має мужність підняти білий прапор та веде переговори”, — наголосив Франциск.

На слова Папи Римського, зокрема, відреагував Блаженніший Святослав. Глава Української Греко-Католицької Церкви сказав, що Україна зранена, але не скорена. А той, хто не вірить в перемогу України, має йти до сповіді.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності