• Головна
  • Світ
  • Папа Римський закликав зупинити війни, що вбивають майбутнє дітей

Папа Римський закликав зупинити війни, що вбивають майбутнє дітей

Папа Римський закликав зупинити війни, що вбивають майбутнє дітей

У промові Папа згадав ізраїльсько-палестинську та російсько-українську війни

У неділю, п’ятого листопада, Папа Римський Франциск закликав вірян молитися, щоб вистачило мужності сказати «Досить!» кровопролиттю, спричиненому війнами, які вбивають майбутнє дітей. Також Папа згадав і про війну в Україні. Про це повідомили Vatican News.

Під час зустрічі з римлянами, паломниками та туристами, що зібралися на площі Святого Петра у Ватикані, Папа Франциск зазначив, що й надалі має на думці важку ситуацію в Палестині та Ізраїлі, де втратили життя багато людей. Святіший Отець закликав припинити вогонь та висловив побажання, що будуть використані всі можливості, щоб запобігти розширенню конфлікту. Папа висловив надію, що пораненим допоможуть, а до Гази, де наразі серйозна гуманітарна катастрофа, доставлять допомогу. Також понтифік сподівається, що всіх заручників, серед яких багато дітей, якнайшвидше звільнять.

«Подумаймо про дітей, про всіх дітей, яких торкнулася ця війна, а також війна в Україні та інші конфлікти: таким чином убивають їхнє майбутнє. Молімося, щоб у нас вистачило сил сказати «досить», — закликав Папа.

Також Папа Франциск висловив співчуття постраждалим від землетрусу в Непалі й від повеней в Італії та інших країнах. Водночас Святіший Отець скерував думку до афганських біженців у Пакистані.

«Я близький з населенням Непалу, яке страждає внаслідок землетрусу, а також з афганськими біженцями, які знайшли притулок у Пакистані, але тепер не мають куди подітися. Також молюся за жертв негоди і повеней в Італії та інших країнах», — додав Папа.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності