• Головна
  • Війна
  • Папа Римський закликав святкувати Різдво без марнотратства та пам'ятати про країни, де триває війна

Папа Римський закликав святкувати Різдво без марнотратства та пам'ятати про країни, де триває війна

Фото: Vatican News

У передріздвяній промові Папа згадав ізраїльсько-палестинську та російсько-українську війни

Під час зустрічі з прочанами напередодні Різдва Папа Римський Франциск закликав до святкування без марнотратства та з думкою про країни, які потерпають через війну, зокрема Україну. Про це повідомило видання Vatican News у неділю, 24 грудня.

Після проказування молитви «Ангел Господній» у надвечір’я Різдва, Папа Франциск заохотив вірян не плутати свято зі споживацтвом. «По-християнськи — потрібно святкувати в простоті, без марнотратства, ділячись із тими, кому бракує необхідного або не вистачає товариства», — наголосив Папа.

Також Святіший Отець закликав прочан у святковий вечір думати про мешканців країн, де зараз точиться війна. «Будьмо близькими з нашими братами і сестрами, які страждають від війни: пам’ятаймо про Палестину, про Ізраїль, про Україну. Подумаймо також про тих, хто страждає від злиднів, голоду, рабства», — сказав понтифік.

Нагадаємо, нещодавно Українська греко-католицька церква (УГКЦ) відреагувала на декларацію Папи Римського Франциска від 18 грудня, якою священникам було дозволено благословляти (але не вінчати) одностатеві пари. В УГКЦ пояснили, що ця декларація стосується лише латинських церков, тоді як УГКЦ є однією зі східних церков візантійського обряду.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності