Польський міністр заявив, що в Україні вже є війська НАТО

Радослав Сікорський заявив про присутність військ НАТО в Україні, скриншот з відео

Радослав Сікорський відмовився розповісти подробиці про війська НАТО в Україні

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що в Україні є війська країн-членів НАТО, однак відмовився повідомити, які саме країни відправили в Україну свої війська. Про це він сказав під час дискусії з нагоди 25-ї річниці вступу Польщі до НАТО в польському парламенті. На заяву Сікорського звернув увагу «Фокус».

Війська НАТО в Україні: що відомо

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський розповів, що деякі країни НАТО, називати які він не збирається, вже направили до України своїх військовослужбовців. «На відміну від інших політиків, не буду перелічувати ці країни», – заявив дипломат.

Він підтримав ініціативу президента Франції Еманюеля Макрона щодо відправки західних військ в Україну. На думку Сікорського, головна мета такого кроку — «винахідливий хід, який порушить спланований сценарій Росії.

Відправка західних військ в Україну: що відомо

26 лютого президент Франції Емманюель Макрон допустив можливість відправити в Україну західні війська. Він наголосив, що зараз немає консенсусу щодо відправки наземних військ офіційним, передбачуваним і схваленим способом, але допустив, що в майбутньому нічого не варто виключати. Він відмовився озвучити офіційну позицію Франції з цього питання, але додав, що не стверджував того, що Франція цього не підтримує.

Західні війська в Україні: що думають інші країни

США, представники НАТО та низки країн Європи поспішили запевнити, що у їхніх планах немає відправлення військових до України. Проте кілька країн підтримали цю ідею. Серед них — Латвія, Литва, Естонія та Нідерланди. Канада натомість підтримала ідею повернути в Україну інструкторів, які навчають українських військових. Раніше, перед початком повномасштабної війни, всі іноземні інструктори покинули Україну.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності