• Головна
  • Україна
  • Україна почала виготовляти артсистеми за стандартами НАТО

Україна почала виготовляти артсистеми за стандартами НАТО

Україна почала виготовляти артсистеми за стандартами НАТО

Витрати на виробництво безпілотних дронів в Україні значно зменшились

Україна співпрацює з іноземними партнерами, щоб виготовляти артилерійські системи за стандартами НАТО. Крім того, у країні зросло виробництво дронів, а затрати на їх виготовлення зменшились Про це розповів міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін на панельній дискусії в Українському домі в Давосі у середу, 17 січня, повідомляють журналісти «Інтерфакс-Україна».

"Зараз ми переживаємо унікальний досвід переходу від стандартів радянської спадщини до стандартів НАТО і вже почали виробляти артилерійські системи за стандартами НАТО. Як сказав президент Володимир Зеленський, ми вже починаємо це робити. Нам вдалося вдвічі збільшити виробництво боєприпасів. Це те, чому ми маємо приділяти найбільшу увагу", — розповів міністр.

За його словами Україна працює над створенням спільних підприємств з партнерами з інших країн. Вони допомагатимуть закривати потреби в компонентах, яких не вистачає в Україні. "Не вистачає компонентів, не вистачає вибухових речовин. Тому ми маємо приділяти увагу спільному виробництву з європейськими та американськими компаніями. Упевнений: спільні зусилля дадуть відповідні результати", — зазначив Олександр Камишін.

Крім того, міністр розповів, що з початку повномасштабного вторгнення в Україні значно зросло виробництво безпілотних дронів, а затрати на їхнє виготовлення — зменшились. Зокрема, вартість виготовлення FPV-дронів вони впала з 1 тис. доларів до 500 доларів. А найдешевші дрони, які виготовляють в Україні, зараз коштують близько 300 доларів.

"Якби ви хотіли купити що-небудь, зроблене в Україні рік тому, вам би небагато вдалося. Були деякі марки, але достатньої майстерності не було. 2023 рік довів, що ми цю індустрію побудували. І це стало видимою і важливою складовою оборонної промисловості. Ми виробляємо те, що працює в небі, на воді та під водою. Усе працює", — сказав міністр.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності