• Головна
  • Світ
  • Представник НАТО закликав цивільних у західних країнах готуватися до війни з Росією

Представник НАТО закликав цивільних у західних країнах готуватися до війни з Росією

Голова Військового комітету НАТО Роб Бауер, фото nato.int

Роб Бауер заявив, що в найближчі 20 років «не все буде добре»

Провідний чиновник НАТО, голова Військового комітету Північноатлантичного альянсу Роб Бауер попередив, що цивільне населення на Заході має готуватися до всебічної війни з Росією.

Він заявив, що хоча збройні сили вже готові до початку війни, громадяни також повинні бути готовими до конфлікту, який вимагатиме суттєвих змін у їхньому житті.

«Ми маємо усвідомити, що мир — це не даність. І тому ми [сили НАТО] готуємося до конфлікту з Росією», — сказав високопоставлений представник НАТО, якого у п’ятницю, 19 січня, цитує британський мовник Sky News.

«Але дискусія набагато ширша. Це також промислова база, а також люди, які повинні розуміти, що вони відіграють певну роль», — додав він.

Нідерландський адмірал Бауер сказав, що Швеція вчинила правильно, закликавши своє населення готуватися до війни на початку цього місяця. «З цього все починається… Усвідомлення того, що не все можна спланувати і не все буде добре у найближчі 20 років», — сказав Бауер.

Таке попередження він зробив напередодні початку найбільших навчань НАТО з часів холодної війни, під час яких Альянс тренуватиметься відбивати вторгнення російських військ. В рамках цих навчань Близько 90 тисяч військових мають приєднатися до навчань Steadfast Defender, які триватимуть до травня, у тому числі 20 тисяч військових з Великої Британії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності