• Головна
  • Україна
  • ЗСУ заявили про загострення ситуації біля Оріхова на Запоріжжі

ЗСУ заявили про загострення ситуації біля Оріхова на Запоріжжі

Українські військові, ілюстративне фото 47-ї бригади

Напередодні на цьому напрямку окупанти 16 разів штурмували українські позиції

На Таврійському напрямку «гарячою» стає ділянка фронту на Оріхівському напрямку, біля Роботиного у Запорізькій області, повідомив речник ОСУВ «Таврія» Дмитро Лиховій.

«Там росіяни намагаються зрізати Роботинський виступ. Якщо попередні дні й тижні там інколи взагалі не було штурмів за добу, інколи 1-3, максимум 5, то за вчора [6 березня] там зафіксовано 16 атак противника західніше села Вербове та у районі села Роботине», — сказав Лиховій в ефірі телемарафону в четвер, 7 березня, пише «Громадське».

Яка ситуація в зоні відповідальності ОСУВ «Таврія»

За словами Дмитра Лиховія, ситуація у зоні відповідальності «Таврії» залишається складною, але контрольованою. На зону Таврії припадає переважна більшість боєзіткнень. Так, із 92 боєзіткнень за 6 березня, 57 відбулося у зоні ОСУВ «Таврія». Загалом за минулу добу у цій зоні росіяни завдали майже 900 артобстрілів, 24 авіаударів, 3 ракетні удари, 127 ударів дронами-камікадзе.

На Авдіївському напрямку у районах сіл Бердичі, Тоненьке, Первомайське, Невельське українські військові відбили 21 штурм. На Новопавлівському напрямку у районах сіл Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка, Красногорівка, росіяни 20 разів намагалися прорвати оборону українських військ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про бої за Новомихайлівку в Донецькій області.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності