• Головна
  • Україна
  • Володимир Зеленський підписав безпекові угоди ще з двома країнами — Італією та Канадою

Володимир Зеленський підписав безпекові угоди ще з двома країнами — Італією та Канадою

Володимир Зеленський підписав безпекові угоди ще з двома країнами — Італією та Канадою

Угоду про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Канадою передбачає виділення Канадою у 2024 році понад 3 млрд канадських доларів макрофінансової та оборонної допомоги Україні.

24 лютого президент України Володимир Зеленський підписав безпекові угоди ще з двома країнами — Італією та Канадою. Інформація про це з’явилася на офіційній сторінці Президента у Telegram.

На сторінці Володимира Зеленського спершу оприлюднили повідомлення про підписання безпекової угоди між Україною та Італією.

“Наші зустрічі з главою уряду Італії Джорджею Мелоні завжди змістовні. Важливим результатом сьогоднішньої стало підписання двосторонньої безпекової угоди. Цей документ закладає міцну основу для тривалого безпекового партнерства між Україною та Італією”, — зазначив Володимир Зеленський.

Віг також зазначив, що на зустрічі також обговорили й подальшу підтримку України в контексті головування Італії в G7.

“Дякую Італії за підтримку України, зокрема обороноздатності й відбудови нашої держави, та за продовження надання військової допомоги Україні до кінця 2024 року”, — написав президент України.

Згодом з’явилося повідомлення про підписання безпекової угоди між Україною та Канадою.

“Сьогодні Україна точно сильніша, ніж два роки тому. Сьогодні ми підписали ще одну безпекову угоду, яка зміцнює позиції нашого народу, і особливо наших воїнів. Це потужне і вчасне рішення, яке є важливим внеском у посилення нашої стійкості” — йдеться у повідомленні. 

Угоду про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Канадою підписав премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо. Документ передбачає виділення Канадою у 2024 році понад 3 млрд канадських доларів макрофінансової та оборонної допомоги Україні.

Нагадаємо, 16 лютого Україна і Німеччина підписали безпекову угоду. Також цього ж дня Україна підписала безпекову угоду з Францією. Також 23 лютого, Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністрка Данії Метте Фредеріксен підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Данією та Україною. Підписання угоди відбулося під час їхнього спільного візиту до Львова.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності