• Головна
  • Україна
  • Польща забезпечить безперешкодне надходження гуманітарної та військової допомоги Україні під час блокади кордону

Польща забезпечить безперешкодне надходження гуманітарної та військової допомоги Україні під час блокади кордону

Польща забезпечить безперешкодне надходження гуманітарної та військової допомоги Україні під час блокади кордону

Пункти пропуску та залізничні вузли включать до списку об’єктів критичної інфраструктури

У четвер, 22 лютого, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що військова та гуманітарна допомога проходитиме до України без затримок, навіть попри блокаду кордону. Для цього пункти пропуску, дорожні та залізничні вузли включать до переліку об’єктів критичної інфраструктури та реорганізують рух на них, повідомили журналісти tvn24.

Під час пресконференції у четвер, 22 лютого, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що вважає необхідним забезпечити ефективне проходження через полько-український кордон гуманітарної та військової допомоги для України. За його словами, уряд Польщі робить усе можливе, щоб допомога надходила до України без проблем та затримок, попри блокаду пунктів пропуску.

“Щоб забезпечити 100% гарантію того, що військова допомога, техніка, боєприпаси та гуманітарні вантажі будуть надходити до української сторони без затримок, ми внесемо пункти пропуску на кордоні з Україною та зазначені ділянки автомобільних доріг і залізничних колій до переліку об'єктів критичної інфраструктури. Це питання найближчих кількох годин“, — сказав Дональд Туск.

Також прем'єр-міністр зазначив, що для забезпечення максимально ефективного руху допомоги для України через на пунктах перетину кордону встановлять нові організаційні правила, які допоможуть забезпечити безперешкодний рух для вантажів з допомогою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності