• Головна
  • Україна
  • Екскерівник Чернівецької ОВА причетний до втечі 206 ухилянтів за кордон

Екскерівник Чернівецької ОВА причетний до втечі 206 ухилянтів за кордон

Екскерівник Чернівецької ОВА причетний до втечі 206 ухилянтів за кордон

Серед підозрюваних і колишня керівниця апарату обласної військової адміністрації

На Буковині перед судом постане організатор схеми незаконного перетину кордону України для ухилянтів. Серед причетних до злочину — колишня керівниця апарату обласної військової адміністрації та її очільник того періоду. Про це 20 лютого повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Зловмисники налагодили канал незаконного переправлення чоловіків призовного віку за межі країни. Маючи безпосередній доступ до формування списків на виїзд, вони обіцяли посприяти ухилянтам у незаконному перетині кордону за грошову винагороду.

Минулого, 2023 року, правоохоронці провели майже два десятки обшуків за місцями проживання, в службових приміщеннях та транспортних засобах підозрюваних. Вилучили документацію, компʼютерну техніку та чорнові записи.

У результаті опрацювання виявлених речових доказів було встановлено 206 осіб, які після незаконного перетину кордону не повернулися на територію України.

Обвинувальний акт стосовно колишньої керівниці апарату ОВА за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України направлено до суду. Досудове розслідування кримінального провадження щодо іншого причетного — ексначальника обласної військової адміністрації — триває. Ймовірно, мова йде про Сергія Осадчука, який очолював Чернівецьку ОВА до 14 липня 2022 року. Зараз встановлюють інших посадових осіб, які можуть бути причетними до цієї корупційної схеми.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності