Два підприємці з Трускавця та Самбора переправили через кордон 28 ухилянтів

Два підприємці з Трускавця та Самбора переправили через кордон 28 ухилянтів

Ухилянтів реєстрували у системі “Шлях” як водіїв вантажівок

Два підприємці з Трускавця та Самбора, віком 44 та 38 років, переправляли ухилянтів за кордон. За інформацією поліції Львівської області, оприлюдненою 16 лютого, підприємці допомогли втекти за межі України 28 чоловікам.

Вони організовували для військовозобов’язаних чоловіків схему перетину держкордону та забезпечували їх переправлення. Для цього реєстрували ухилянтів у відповідних базах, консультували та, часом навіть забезпечували транспортом.

У Львівській обласній прокуратурі уточнили, що чоловіки як підприємці мали відповідну ліцензію, яка надає право міжнародних перевезень вантажів. Тож чоловіків призовного віку оформлювали водіями які, начебто, займалися вантажними перевезеннями. Після цього, відповідну інформацію про ухилянтів вносили у систему “Шлях”. Це давало їм право безперешкодного виїзду за кордон.

Слідчі повідомили двом підприємцям про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України та внесені чоловіків у відповідні бази. Максимальне покарання, яке загрожує підозрюваним, до семи років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності