• Головна
  • Україна
  • Ексдиректора проєктного інституту в Харкові та його заступника посадять на 7 років за спробу заволодіння 7 млн гривень

Ексдиректора проєктного інституту в Харкові та його заступника посадять на 7 років за спробу заволодіння 7 млн гривень

Ексдиректора проєктного інституту в Харкові та його заступника посадять на 7 років за спробу заволодіння 7 млн гривень

Чоловіки вирішили заволодіти 7 млн гривень, отриманими завдяки продажу адміністративного приміщення державного підприємства в центрі Харкова

Колишнього в.о. директора ДП “Південдіпрошахт” та його заступника засудили до 7 років позбавлення волі. Про це 15 лютого повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

15 лютого 2024 року колегія суддів ВАКС оголосила вирок, яким колишнього в.о. директора ДП “Південдіпрошахт” та його заступника визнали винуватими у замаху на заволодіння грошовими коштами в особливо великому розмірі.

За вироком суду колишньому керівнику ДП призначили покарання — 7,5 років позбавлення волі, його заступнику – 7 років 3 місяці позбавлення волі.

Наприкінці 2019 року колишній директор ДП “Південдіпрошахт” та його заступник з юридичних питань вирішили заволодіти 7 млн гривень, отриманими завдяки продажу адміністративного приміщення державного підприємства в центрі Харкова.

Для цього між колишнім директором ДП “Південдіпрошахт” та належною підлеглому юридичною особою було спочатку уклали низку удаваних договорів про нібито надання послуг з переведення паперового архіву держпідприємства в електронний вигляд. А згодом, через використання векселів як засобу для розрахунків за ними, безспірно визнали наявність заборгованості у розмірі 7 млн перед приватним підприємством.

Своєю чергою, це стало підставою для відкриття органами державної виконавчої служби проваджень з стягнення з державного підприємства “Південдіпрошахт” 7 млн гривень безпосередньо після продажу у листопаді 2019 року адміністративної будівлі в центрі Харкова. Однак закінчити реалізацію своїх намірів підозрюваним не вдалося. Обвинувальний акт у справі скерували до суду у серпні 2021 року.

Вирок Вищого антикорупційного суду набирає законної сили через тридцять днів з дня його проголошення, якщо його не буде оскаржено до Апеляційної палати ВАКС.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності