• Головна
  • Україна
  • Посадовицю Харківської ОВА підозрюють у розкраданні гуманітарки на 15 млн грн

Посадовицю Харківської ОВА підозрюють у розкраданні гуманітарки на 15 млн грн

Фото: НАБУ

Жителі прифронтових та деокупованих територій Харківщини мали отримати 235 тонн курятини

Правоохоронці викрили керівницю апарату Харківської ОВА та ще трьох учасників схеми на розкраданні понад 15 млн грн під час закупівлі харчів для гуманітарних потреб. Про підозри зловмисникам оголосили у вівторок, 13 лютого, повідомили у НАБУ та САП. Суспільне пише, що причетною до заволодіння гуманітарки є керівниця апарату Харківської ОВА Вікторія Белявцева.

За даними слідства, у березні 2022 року Харківська ОВА, АТ «Укрзалізниця» та приватне товариство уклали договір на постачання продуктів (курятини). «Вказана продукція купувалася за державною програмою для безоплатної роздачі населенню в прифронтових областях та на деокупованих територіях», — написали у НАБУ.

Посадовиця Харківської ОВА змовилася із представниками ТОВ, тож вони підробили документи про нібито отримання 235 тонн продукції від постачальника. На рахунки товариства Укрзалізниця перерахувала понад 15 млн грн, однак продукцію так і не поставили.

«У грудні 2022 року учасники схеми дізнались про наявність у Національному бюро кримінального провадження щодо їх діяльності. З метою уникнути викриття злочину, посадовиця Харківської ОВА вирішує замаскувати невидачу продуктів населенню фактом їх відповідального зберігання. Врешті-решт продукцію ОВА поставили та фактично відшкодували завдану шкоду», — повідомили у НАБУ.

Підозри у розкраданні майна, використанні підроблених документів та службовому підробленні отримали:

  • керівниця апарату Харківської ОВА;
  • директорка ТОВ та її заступник;
  • директор регіонального управління ТОВ.

Наразі слідчі встановлюють інших причетних до схеми осіб.

Оновлено. 14 лютого стало відомо, що Вікторію Белявцеву звільнили з ОВА. Вона написала заяву на звільнення ще 5 лютого, але до 13 лютого перебувала у відпустці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності