• Головна
  • Україна
  • Оператори незаконного call-центру у Дніпрі вкрали 1 млн грн в українців, які працюють у Польщі

Оператори незаконного call-центру у Дніпрі вкрали 1 млн грн в українців, які працюють у Польщі

Оператори незаконного call-центру у Дніпрі вкрали 1 млн грн в українців, які працюють у Польщі

Вони виманювали кошти в українців, які проживають в Польщі

У Дніпрі правоохоронці затримали кількох злочинців на чолі зі «смотрящим», які організували саll-центр та виманювали гроші в українців, які зараз перебувають та працюють у Польщі. Обвинувальні акти щодо двох організаторів та 12 учасників злочинної організації вже скерували до суду, повідомив Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції у вівторок, 13 лютого. Деталі незаконного бізнесу розповіли у ДБР.

Організували шахрайський саll-центр двоє кримінальних авторитетів з Дніпра. До групи вони залучили ще 12 людей, серед яких був і місцевий правоохоронець. Саме він допомагав злочинцям уникати їх розкриття та приховувати злочинну діяльність. Офіс був облаштований у квартирі багатоповерхівки. Для 20 операторів call-центру створили методичку, в якій детально розписали, як працювати з клієнтами.

Аферисти телефонували українцям, які зараз перебувають у Польщі. Для цього використовували номери польських операторів. Під час дзвінків оператори називали себе представниками польських банків та повідомляли потерпілим, що їхня банківська картка нібито заблокована. Під час розмови працівники саll-центру вмовляли людей встановити на телефон спеціальний додаток. Саме завдяки вірусному додатку зловмисники отримували дистанційний доступ до гаджетів та банківських рахунків потерпілих.

Таким чином злочинці змогли виманити в 11 українських біженців близько 1 млн грн. Виведення грошей відбувалося на електронні гаманці та банківські картки так званих дропів — транзитні банківські рахунки. Надалі обвинувачені виводили кошти у готівку через конвертаційний центр у Дніпрі та розподіляли між собою. 14 обвинуваченим інкриміновано створення, керівництво злочинною організацією і участь у ній, а також шахрайство. Їм загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності