• Головна
  • Україна
  • ВАКС відібрав у росіянина компанію з виробництва пакування для харчів

ВАКС відібрав у росіянина компанію з виробництва пакування для харчів

Упаковка компанії Пентопак, фото з сайту компанії

Активи російського олігарха Івана Саввіді суд стягнув у дохід держави

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції України, який підготовлений за матеріалами Державного бюро розслідувань, та стягнув у дохід держави 100% корпоративних акцій ПрАТ «Пентопак» та дочірнього підприємства «Атлантіс-Пак Україна», фактичним кінцевим власником яких є російський олігарх Іван Саввіді.

«Він є російським підприємцем грецького походження, який має тісний зв’язок з владою РФ. Саввіді причетний до антиукраїнської діяльності та після початку повномасштабної агресії зі сторони Російської Федерації неодноразово надавав благодійну допомогу так званій «ДНР»», — сказано в повідомленні ДБР.

ДБР стверджує, що раніше під час розслідування домоглося арешту цих активів. Крім них, також було арештовано комплекс нежитлових приміщень, гроші на банківських рахунках на загальну суму 23,4 млн грн та 345 тис. доларів, а також транспортні засоби. Усе це також було передано в управління АРМА (агенції, яка керує конфіскованими в дохід держави активами).

«Пентопак» виготовляє гнучке пакування для харчів — зокрема для м’ясної та молочної продукції, а також оболонку для сосисок та ковбас.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності