• Головна
  • Культура
  • Український режисер Мстислав Чернов переміг на конкурсі Гільдії режисерів Америки

Український режисер Мстислав Чернов переміг на конкурсі Гільдії режисерів Америки

Фото: news.yahoo.com

Члени журі відзначили його фільм “20 днів у Маріуполі”

У США відбулось вручення 76-ї премії Гільдії режисерів Америки (Directors Guild of America, DGA) за 2023 рік. Найкращим режисером документального фільму став Мстислав Чернов за фільм “20 днів у Маріуполі”, а найкращим режисером художнього кіно став Крістофер Нолан. Про це 11 лютого поінформувало Держкіно України.

Переможцями цієї престижної премії у номінації “Найкраща режисерська робота у художньому фільмі” став Крістофер Нолан за фільм “Оппенгеймер” (“Oppenheimer”). Українець Мстислав Чернов став лауреатом у номінації “Найкраща режисерська робота у документальному фільмі” за картину “20 днів у Маріуполі” (“20 Days in Mariupol”).

В інших номінаціях лауреатами стали Селін Сонґ (“Минулі життя” (“Past Lives”) за найкращий режисерський дебют, найкращою режисерською роботою у драматичному серіалі стала робота Пітера Гоара, “Останні з нас” (“The Last of Us”), серія “Long, L-ong Time”. Найкраща режисерська робота у комедійному серіалі — Крістофер Сторер, “Ведмідь” (“The Bear”), серія “Fishes”, а найкраща режисерська робота у мінісеріалі або телефільмі — Сара Адіна Сміт, “Уроки хімії” (“Lessons in Chemistry”), серія “Her and Him”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності