• Головна
  • Світ
  • Документальний фільм «20 днів у Маріуполі» номінували на премію Оскар

Документальний фільм «20 днів у Маріуполі» номінували на премію Оскар

Документальний фільм «20 днів у Маріуполі» номінували на премію Оскар

Кінострічка претендуватиме на перемогу одразу в двох номінаціях

Документальний фільм «20 днів у Маріуполі» номінували на премію Оскар одразу у двох категоріях. Це перший український фільм, який потрапив у короткий список номінантів в категорії «Найкращий іноземний фільм». Шортлисти претендентів на Оскар опублікувала пресслужба Академії кіномистецтва США у четвер, 21 грудня.

Український документальний фільм «20 днів у Маріуполі» потрапив у короткі списки номінантів на кінопремію Оскар. Кінострічка претендуватиме на перемогу у двох номінаціях — «Найкращий документальний фільм» та «Найкращий іноземний фільм». У другій категорії український фільм з’явиться вперше.

Окрім «20 днів у Маріуполі», у 2023 році Україна висувала на премію ще чотири фільми: «Залізні метелики» (Роман Будь-який), «Памфір» (Дмитро Сухолиткий-Собчук), «Терикони» (Тарас Томенко) та «ШТТЛ» (Адрієн Уолтер).

Довідково: «20 днів у Маріуполі» — це документальний фільм про Облогу Маріуполя у лютому-березні 2022 року. Його зняв український військовослужбовець, кореспондент та письменник Мстислав Чернов. Прем’єра кінострічки відбулася 21 січня 2023 року на найбільшому в Сполучених Штатах фестивалі незалежного кіно — Sundance. На цьому фестивалі «20 днів у Маріуполі» отримав приз глядацьких симпатій.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності