• Головна
  • Новини Львова
  • Через стрес втратила навик ходьби: у Львові пройшла реабілітацію 2-річна дівчинка з Маріуполя

Через стрес втратила навик ходьби: у Львові пройшла реабілітацію 2-річна дівчинка з Маріуполя

Фото: Львівська обласна дитяча лікарня «Охматдит»

На момент поступлення дитини у лікарню були скарги на часті падіння під час ходьби та бігу

У Львові пройшла реабілітацію 2-річна дівчинка з Маріуполя, яка через стрес війни втратила навик ходьби.

Про це повідомляють у Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит».

Коли почалося повномасштабне вторгнення Росії, дівчинка Маріанна разом із мамою 2 місяці ховалися від сильних обстрілів у підвалі будинку. Виходили на вулицю вони лише на годину, аби приготувати їсти на відкритому вогні, однак інколи і це не вдавалося через активні бойові дії.

За словами мами Маріанни, у місті були дуже сильні вибухи та одного разу через потужну ударну хвилю возик з донькою відкинуло до стіни. Дівчинка сильно вдарилася головою, не видавала жодної реакції та мовчала цілу добу.

«Аж на наступний день ввечері вона заплакала. Такий був сильний шок. Враження, що вона просто свідомість на половину втратила. А за якийсь час у неї почав дуже погано працювати шлунок. Ми не мали багато вже їжі зі собою з часом. Зварити нормально теж можливості не було. Губи, пальчики синіли, очі закривалися. Донечка ні на що не реагувала. Вона була ніяка. Я вже не знала чи зможу її врятувати» - пригадує мама дівчинки Марія.

Коли жінка зрозуміла, що донька у дуже поганому стані, вирішила на свій страх і ризик виїжджати з міста. Спершу переїхали до Бердянська, а далі до Львівської області.

Лікарі розповідають, що на момент поступлення були скарги на часті падіння під час ходьби та бігу. Маму дуже хвилювала ця тенденція.

Ми провели обстеження на предмет порушення рівноваги і виявили ці порушення. Іншої причини цих порушень крім пережитого стресу дитиною під час бойових дій ми не встановили»,- розповіла завідувачка клініки реабілітації дітей Оксана Гдиря.

З дівчинкою працювали фізичні терапевти, ерготерапевт, психологи, терапевт мови та мовлення. За курс реабілітації фахівці лікарні покращили якість ходи та тримання рівноваги. Тепер дитина повністю пересувається самостійно без падінь та Маріанну вже виписали з медзакладу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності