• Головна
  • Україна
  • Президент України погодив кандидатури заступників Головнокомандувача та Начальника Генштабу ЗСУ

Президент України погодив кандидатури заступників Головнокомандувача та Начальника Генштабу ЗСУ

Президент України погодив кандидатури заступників Головнокомандувача та Начальника Генштабу ЗСУ

Заступниками Олександра Сирського стали полковники Вадим Сухаревський та Андрій Лебеденко

Президент України Володимир Зеленський погодив кандидатури заступників Головнокомандувача ЗСУ та Начальника Генштабу ЗСУ. Ними стали полковниик Вадим Сухаревський та Андрій Лебеденко, а також генерали Володимир Горбатюк, Олексій Шевченко та Михайло Драпатий. Про призначення заступників президент повідомив у своєму вечірньому зверненні у суботу, 10 лютого.

"Сьогодні весь день проводив наради з військовим керівництвом та урядом. Продовжуємо перезавантаження команди управління в Силах оборони. Тепер до виконання нових обовʼязків приступають люди, яких добре знають в армії і які самі добре знають, що потрібно армії. Бойові командири цієї війни, чий досвід буде корисним саме на загальноармійському рівні”, — зазначив Володимир Зеленський.

Заступниками Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського стали полковники Вадим Сухаревський та Андрій Лебеденко. Напрямком Вадима Сухаревського є безпілотні системи та розвиток їхнього застосування у військових цілях, а Андрія Лебеденка — інновації та технологічний розвиток бойових систем.

Заступниками начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-майора Анатолія Баргилевича призначили бригадних генералів Володимира Горбатюка, Олексія Шевченка та Михайла Драпатого. Володимир Горбатюк відповідатиме за оперативну роботу, роботу штабів, планування та управління. Олексій Шевченко працюватиме у напрямку логістики, а Михайло Драпатий — якісної підготовки та тренування військовослужбовців.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності