• Головна
  • Україна
  • Сирський назвав свої завдання на посаді головнокомандувача ЗСУ

Сирський назвав свої завдання на посаді головнокомандувача ЗСУ

Олександр Сирський дотепер командував Сухопутними військами

58-річний Олександр Сирський замінив 50-річного Валерія Залужного на посаді головнокомандувача ЗСУ

Генерал Олександр Сирський подякував побратимам із Сухопутних військ ЗСУ за службу та розповів, які завдання стоять після призначення його на посаду головнокомандувача ЗСУ. Першу свою заяву як головнокомандувач Сирський опублікував 9 лютого — наступного дня після вступу на посаду.

За словами Сирського, насамперед потрібне чітке та детальне планування дій усіх органів військового управління, об’єднань, з’єднань і частин з урахуванням потреб фронту в новітній зброї, яка надходить від міжнародних партнерів.

«Найшвидший і раціональний розподіл та доставка усього необхідного для бойових частин була і залишається основним завданням військової логістики», — зазначив Сирський.

Він додав, що завданням штабів усіх рівнів є знати всі без винятку потреби фронту й володіти ситуацією на кожній його ділянці. «Саме кваліфікація особового складу органів військового управління є вирішальною для розробки й успішної реалізації задумів та планів», — наголосив генерал. 

Сирський додав, що життя і здоров’я військовослужбовців «завжди були та є головною цінністю української армії». А тому дотримання балансу між виконанням бойових завдань та відновленням частин і підрозділів з інтенсифікацією навчання та підготовки особового складу залишається «як ніколи актуальним».

Одним із майбутніх векторів побудови перемоги у війні генерал Сирський назвав запровадження нових технічних рішень і масштабування успішного досвіду як, наприклад, застосування безпілотних систем та сучасних засобів радіоелектронної боротьби. «Лише зміни та постійне удосконалення засобів і методів ведення бойових дій дасть змогу досягти успіху на цьому шляху. Та, безумовно, надійний тил є однією з головних складових загального успіху у війні», — зазначив Сирський.

Нагадаємо, увечері 8 лютого президент Володимир Зеленський звільнив генерала Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України. На цій посаді Залужний перебував з 2021 року. Перед звільненням Залужний зустрівся із Зеленським, а після зустрічі заявив, що «завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року, тому всі повинні змінитись та адаптуватись до нових реалій також, щоб перемогти теж разом».

Того ж вечора Зеленський призначив генерал-полковника Олександра Сирського, який до цього командував Сухопутними військами, на посаду головнокомандувача ЗСУ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності