• Головна
  • Україна
  • Зеленський призначив нових голів Рівненської та Донецької ОВА

Зеленський призначив нових голів Рівненської та Донецької ОВА

Президент Володимир Зеленський підписав укази про призначення нових голів Донецької та Рівненської ОВА, фото Офісу президента

Рівненщину очолив депутат облради від «Слуги народу», який також очолював Рівненську РДА

Президент України Володимир Зеленський призначив голів Рівненської й Донецької обласних державних адміністрацій. Відповідні укази на сайті президента опублікували в четвер, 28 грудня.

Так, на посаду голови Рівненської обласної державної (військової) адміністрації Зеленський призначив Олександра Коваля. До листопада цю посаду обіймав Віталій Коваль, а після того, як його звільнили з цієї посади й перевели на посаду голови Фонду держмайна, Рівненську ОВА тимчасово очолював Сергій Подолін.

Хто такий Олександр Коваль — новий голова Рівненської ОВА

Олександр Коваль раніше очолював Рівненську РДА. Він також є депутатом Рівненської обласної ради від «Слуги народу», обіймає посаду секретаря постійної комісії Рівненської обласної ради з питань екології та земельних відносин.. Народився 12 жовтня 1987 року в Костополі Рівненської області.

У 2004 році закінчив Костопільську загальноосвітню школу — комплекс І-ІІІ ступенів №6. З 2004 року по 2009 рік навчався у Національному університеті водного господарства та природокористування за спеціальністю «Екологія та охорона навколишнього середовища».

Трудову діяльність розпочав у 2009 році на посаді спеціаліста І категорії відділу ведення державного реєстру виборців апарату Костопільської райдержадміністрації. Упродовж 2010-2012 років працював завідувачем сектору Державної інспекції з контролю за використанням та охороною земель Управління Держкомзему у Костопільському районі Рівненської області, головним спеціалістом відділу у справах преси та інформації апарату Костопільської райдержадміністрації, менеджером з регіонального розвитку ТОВ «Костопільтеплоагроінвест».

З лютого 2013 року по квітень 2016 року працював на посадах заступника начальника, начальника управління Держземагентства у Костопільському районі Рівненської області. У травні 2016 року був призначений на посаду першого заступника голови Костопільської районної державної адміністрації. З грудня 2019 року по грудень 2020 року — очолював Костопільську районну державну адміністрацію. Протягом грудня 2020 року — березня 2021 року — перший заступник міського голови Костопільської міської ради. Розпорядженням президента України від 5 березня 2021 року Коваль знову очолив Рівненську РДА. Одружений, виховує сина.

На посаду голови Донецької обласної державної адміністрації Зеленський призначив Вадима Філашкіна. Раніше цю посаду обіймав Павло Кириленко, а після його звільнення обов’язки голови виконував Ігор Мороз.

Останні чотири роки Філашкін обіймав посаду заступника очільника ОДА. 48-річний Філашкін родом з Миколаївщини, має юридичну освіту, служив у ЗСУ, а також працював на різних посадах в органах внутрішніх справ і згодом у Нацполіції.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності