• Головна
  • Україна
  • Росія вночі випустила по Україні 17 «Шахедів», є постраждалі

Росія вночі випустила по Україні 17 «Шахедів», є постраждалі

Наслідки влучання в Миколаєві, 8 лютого 2024, фото Олександра Сєнкевича

Під атакою дронів були чотири області України

Сили протиповітряної оборони знищили 11 з 17 ударних безпілотників типу Shahed, якими росіяни атакували Україну вночі в четвер, 8 лютого. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Як сказано в повідомленні, росіяни вночі завдали удару 17-ма ударними безпілотниками типу Shahed-136/131 з мису Чауда в окупованому Криму. У результаті бойової роботи знищено 11 дронів у межах Миколаївської, Одеської, Вінницької та Дніпропетровської областей. До відбиття повітряного нападу залучали зенітні ракетні підрозділи і мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Як повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер, внаслідок нічної дронової атаки на Одесу є пошкодження цивільної інфраструктури. Удар ворожого безпілотника пошкодив недобудовану багатоповерхівку, вибито скління. Також зафіксовано пошкодження будівлі навчального закладу — пробитий дах, перекриття, вибиті вікна. Пожеж не зафіксовано.

Як уточнили Сили оборони півдня України, під час нічної атаки постраждали двоє патрульних поліцейських, які прямували на місце влучання для надання допомоги громадянам. Під час повторного вибуху вони отримали мінно-вибухові травми. Поліцейських Госпіталізували, їх стан стабільний.

Про влучання також повідомив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич. За його словами, відомо, що пошкоджень зазнали понад 20 приватних та багатоповерхових житлових будинків, офісні приміщення, приватне підприємство. Також наслідки удару зафіксували на території одного з комунальних підприємств. Постраждалих немає.

Голова Вінницької ОВА Сергій Борзов повідомив, що на Вінниччині уламки збитих безпілотників спричинили пожежу на одному з інфраструктурних об'єктів. Вогонь вдалося локалізувати, постраждалих немає.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності