• Головна
  • Війна
  • Україна розпочне серійне виробництво дронів-камікадзе подібних російському Lancet

Україна розпочне серійне виробництво дронів-камікадзе подібних російському Lancet

Фото: АрміяInform

Такий тип безпілотників зможе знаходити ціль в діапазоні від 20 до 40 км

Україна готується запустити масове виробництво дронів-камікадзе по типу російського ZALA Lancet з дальністю до 40 км. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю Forbes від 7 лютого.

За словами міністра, наразі в Україні готується запуск ринку компаній, які виготовляють дрони по типу “Ланцет”. “У діапазоні до 20 км у нас є велика кількість коптерів, які застосовують, FPV-дронів. Однак вночі зараз досить важко знайти ціль в діапазоні 20 км, і ми це бачимо по статистиці. Нам потрібно вражати на 40 км. Дрони за типом Lancet досить високотехнологічні, і знадобилося пів року, щоб розігнати ринок в цьому напрямку. Зараз на радарах є певна кількість компаній, і ми тестуємо продукти”, — сказав Федоров.

Віцепрем’єр зазначив, що перші контракти щодо виробництва аналога Lancet вдастся укласти в найближчі тижні. На поле бою нові безпілотники потраплять незабаром після цього.

“Уже є бойові застосування, але поки що це одиниці. Мені важко назвати конкретні дати, але, гадаю, протягом двох місяців інформація вже почне з’являтися в російських пабліках — як палають їхні танки”, — додав міністр.

До слова, Lancet є одним з найбільш ефективних російських безпілотників на фронті. Ці дрони переважно використовують для знищення або пошкодження великих та важливих цілей, як системи ППО чи артилерія. Ці БпЛА випускають у двох версіях: важкій — це “Ланцет-3” вагою 12 кг, а також зменшеній легкій — “Ланцет-1” вагою 5 кг.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності