• Головна
  • Україна
  • Верховна Рада звільнила Юлію Лапутіну з посади міністерки у справах ветеранів

Верховна Рада звільнила Юлію Лапутіну з посади міністерки у справах ветеранів

Верховна Рада звільнила Юлію Лапутіну з посади міністерки у справах ветеранів

Профільний комітет визнав роботу Міністерства у справах ветеранів незадовільною, а сама вже колишня міністерка на засідання парламенту не прийшла

Верховна Рада звільнила Юлію Лапутіну з посади міністерки у справах ветеранів. Таким чином, народні депутати задовольнили заяву про відставку Лапутіної, яку вона подала 5 лютого.

Як повідомив народний депутат України від «Голосу» Ярослав Железняк, за звільнення Юлії Лапутіної проголосували 302 народні депутати на засіданні в середу, 7 лютого. Він додав, що перед цим Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики назвав роботу Міністерства у справах ветеранів незадовільною.

Железняк також уточнив, що перед голосуванням за відставку Лапутіної роботу міністерства розкритикували як депутати від влади, так і від опозиції. Сама Лапутіна на це засідання не прийшла.

Генералка СБУ Юлія Лапутіна очолила Міністерство у справах ветеранів у грудні 2020 року. 5 лютого 2024 року Лапутіна подала у відставку. Причина її рішення невідома, однак раніше роботу міністерства критикували члени громадської ради при Мінветеранів. Вони висловили незадоволення звітом чиновниці та її діяльністю й вимагали її відставки. Голова громадської ради, ветеран Дмитро Шатровський заявив, що в нього немає претензій до Лапутіної особисто як до офіцерки та генералки, проте запитань багато як до топменеджерки й лобістки. Він зазначав, що чиновниця не є компетентною та має піти з посади.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності