• Головна
  • Війна
  • Заступник командувача Сил ТрО, бригадний генерал Сергій Собко йде у відставку

Заступник командувача Сил ТрО, бригадний генерал Сергій Собко йде у відставку

Заступник командувача Сил ТрО, бригадний генерал Сергій Собко йде у відставку

Собко не уточнив причину відставки

Начальник штабу — заступник командувача Сил територіальної оборони ЗСУ, бригадний генерал Сергій Собко повідомив, що залишає Сили ТрО. Про це він написав 10 січня на своїй сторінці у Facebook.

Я пишаюся, що був долучений до створення окремого роду сил Збройних Сил України, а також вдячний всім людям, з якими я працював заради становлення, зміцнення та розвитку Сил ТрО”, — написав він.

Також військовий зазначив,що на початку широкомасштабного вторгнення РФ Сили ТрО за кілька тижнів виросли з 10 до 100 тисяч людей. Більшість бійців не мала раніше військового досвіду і потребувала фахової підготовки. Собко згадав про інші виклики того часу: забезпечення підрозділів їжею, одягом, зброєю та боєприпасами, навчання солдатів і підготовка командирів.

Розгортаючи Сили територіальної оборони, виявилося, що те, що виглядало на перший погляд непривабливим і недооціненим, стало предметом гордості. Бо вкладаючи зусилля та час, дбаючи про щось, ти будеш це любити. Ти пишатимешся кожним здобутком, кожною перемогою. Ти бачитимеш поступ, і ви зростатимете разом”, — написав генерал.

Довідково: Герой України Сергій Собко з початком війни на Донбасі у 2014 році виконував бойові завдання на сході як командир батальйону. Після створення у січні 2022 року Сил тероборони ЗСУ Собка призначили начальником штабу — заступником командувача Сил ТрО. На початку повномасштабного вторгнення росії він був одним із керівників оборони Києва. У березні 2022 року Собку надали звання бригадного генерала.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності