• Головна
  • Україна
  • Міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна подала у відставку

Міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна подала у відставку

Юлія Лапутіна очолила Міністерство у справах ветеранів 18 грудня 2020 року

Відставку Лапутіної має ще затвердити Верховна Рада

Міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна подала у відставку. Відповідна заява чиновниці вже надійшла до парламенту, повідомили представник уряду в парламенті Тарас Мельничук, а також голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

«До Верховної Ради України надійшла заява від Юлії Лапутіної про відставку з посади міністра у справах ветеранів України. Заяву буде розглянуто на найближчому пленарному засіданні», — повідомив Стефанчук у понеділок, 5 лютого.

Причина, з якої Лапутіна подала у відставку, наразі невідома.

Юлія Лапутіна народилася в 1967 році в Києві. Вона – друга жінка в історії незалежної України, яка отримала генеральське звання.

Протягом 2010-2012 років Юлія Лапутіна була заступником начальника Центру спеціальних операцій «А» Служби безпеки України. 14 квітня 2014 року у складі першої об'єднаної групи СБУ висадилася на краматорському аеродромі, захист якого забезпечував спецпідрозділ «Альфа». У вересні-грудні 2014 року була командиром оперативної групи СБУ в антитерористичній операції й виконувала завдання з затримання учасників проросійських терористичних формувань.

З 2014 року обіймала посаду заступника начальника департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України. Входить до складу Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України. Міністерство у справах ветеранів Лапутіна очолила у грудні 2020 року.

Як зазначає LIGA.net, робота Лапутіної викликала критику, зокрема, у грудні 2023 року члени громадської ради при Мінветеранів висловили незадоволення звітом чиновниці та її діяльністю й вимагали її відставки. Голова громадської ради, ветеран Дмитро Шатровський заявив, що в нього немає претензій до Лапутіної особисто як до офіцерки та генералки, проте запитань багато як до топменеджерки й лобістки. Він зазначав, що чиновниця не є компетентною та має піти з посади.

Оновлено. 7 лютого Верховна Рада відправила Лапутіну у відставку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності