• Головна
  • Україна
  • Заступник голови Нацполіції Тишлек подав у відставку — раніше у його родичів виявили громадянство РФ

Заступник голови Нацполіції Тишлек подав у відставку — раніше у його родичів виявили громадянство РФ

Заступник голови Нацполіції Тишлек подав у відставку — раніше у його родичів виявили громадянство РФ

Дружина Тишлека має російський паспорт, а сам Тишлек користується нерухомістю та авто родини партнера очільника ростовського кримінального угрупування

Заступник голови Національної поліції України Дмитро Тишлек написав рапорт про звільнення. Про це у вівторок, 19 грудня, повідомив сам Тишлек у коментарі «РБК-Україна». Раніше у його дружини знайшли російський паспорт.

«Я прийняв рішення написати рапорт про звільнення з посади заступника голови Нацполіції за власним бажанням. Подав на підпис керівництву. Також чекаю на результати розслідування ДБР, яке, нагадаю, було розпочато саме за моєю заявою, і перевірки НАЗК», — сказав Тишлек. Наказ про звільнення Тишлека вже підписав глава МВС Ігор Клименко.

Згідно з даними Bihus.Info, Дмитро Тишлек все життя працює в системі МВС та Нацполіції. На посаду заступника голови Нацполіції його призначили навесні 2023 року. Журналісти повідомили, що родина його дружини, Олександри Балакай, орієнтовно в 2000-х переїхала до Ростовської області й отримала російське громадянство. Дружина Тишлека Олександра станом на літо 2023 року також має російський паспорт.

Журналісти знайшли докази того, що теща Тишлека відвідувала окупований Крим, а у соцмережах вона підписана на російські пропагандистські ресурси. Крім цього, Дмитро Тишлек користується нерухомістю та автомобілем родини, яка пов'язана з російським кримінальним угрупованням.

Після публікації матеріалу Дмитро Тишлек заявив, що факти із його біографії «викривлені». Тож він ініціював розслідування у ДБР, щоб правоохоронці перевірили оприлюднені дані. Пізніше очільник МВС повідомив, що Тишлека відсторонили від виконання службових обовʼязків з 28 жовтня до 28 листопада. Вже 29 листопада Дмитро повернувся до виконання службових обов’язків — службове розслідування не виявило підстав для його звільнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності