Керівника Львівського онкоцентру Ігоря Ковальчука відсторонили від посади

Керівника Львівського онкоцентру Ігоря Ковальчука відсторонили від посади

74-річний Ігор Ковальчук внесений до реєстру корупціонерів, а також був судимий за правопорушення пов’язане з корупцією

У вівторок, 7 листопада, багаторічного керівника Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Ігоря Ковальчука, відсторонили від посади, повідомив ZAXID.NET.

Замість Ігоря Ковальчука тимчасово виконувати обов’язки буде Олег Дуда, який досі був його заступником і водночас є головою фракції «Європейської солідарності» у Львівській облраді. Подання про нового виконувача обов’язків надійшло до управління майном від департаменту охорони здоров’я ЛОВА. Наказ про призначення Дуди вже підписаний.

До слова, 74-річний Ігор Ковальчук кількадесят років був керівником Львівського онкоцентру. Ще у 2019 році під час обшуків вдома та в кабінеті у Ігоря Ковальчука СБУ та поліція знайшли понад 2 млн грн готівки. Обшуки через підозру у зловживаннях під час закупівлі медичних товарів, проводилися ще у кількох керівників медичних установ. Однак сам Ковальчук тоді підозру не отримав.

Проте, через чотири роки, у серпні 2023 року, Ігоря Ковальчука таки судили. Як відомо з постанови Сихівського районного суду Львова, Ігор Ковальчук, як гендиректор КНП ЛОР «Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр», кілька разів преміював сам себе, а також свою доньку Ольгу Якубець, яка працює завідувачкою онкологічного гінекологічного відділення №1. Зокрема себе Ковальчук преміював на 103 тис. грн, а доньку на 78 тис. грн. За це суд оштрафував Ігоря Ковальчука на 3 тис. 400 грн. Ігоря Ковальчука також було внесено до Єдиного держаного реєстру осіб, які пов'язані з корупцією. 74-річний Ігор Ковальчук керував Львівським онкоцентром близько 30 років. Також він є депутатом Львівської облради від НРУ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності