• Головна
  • Україна
  • Командира 128-ої бригади відсторонили після загибелі воїнів від ворожого удару

Командира 128-ої бригади відсторонили після загибелі воїнів від ворожого удару

Дмитро Лисюк

За словами президента України, зараз з’ясовують, хто порушив правила безпеки людей у районі доступу російської аеророзвідки

У понеділок, 6 листопада, стало відомо, що командира 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Дмитра Лисюка відсторонили від займаної посади. Частина бригади загинула внаслідок російського ракетного удару Іскандер-М по Запорізькій області. Про це заявив у вечірньому відеозверненні президент України Володимир Зеленський.

За словами президента, обставини події з’ясовують. Командира бригади Дмитра Лисюка відсторонили від виконання обов’язків за посадою на час слідства.

“Провів засідання Ставки. Перше питання — це трагедія з воїнами нашої 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Доповідали військові, міністр оборони, керівник Служби безпеки України. Конкретика — що вже вдалося зʼясувати з обставин трагедії, чиї накази створили умови, щоб трагедія сталася. Доповідав, зокрема, головний інспектор Міноборони Воронченко. Уся ситуація розбирається похвилинно”, — розповів Володимир Зеленський.

Президент додав, що буде встановлено, хто порушив правила безпеки людей у районі доступу ворожої аеророзвідки.

“Я очікую від усіх відповідних структур та органів влади конкретних відповідей щодо завдань, які обʼєктивно є перед нашою державою зараз. Це стосується і того, щоб ніколи більше не повторилися трагедії, як з воїнами 128 бригади. І тих змін, яких очікують солдати та командири, особливо хлопці, які були мобілізовані,” наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, росіяни завдали удару по українських військових в прифронтовому селі Запоріжжя, яких зібрали в одному місці, щоб нагородити на честь Дня артилерії 3 листопада. Під час удару загинули 19 військових 128-ї бригади. Серед них був один з найкращих артилеристів України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності