• Головна
  • Україна
  • Парламент затвердив укази про продовження воєнного стану та мобілізації

Парламент затвердив укази про продовження воєнного стану та мобілізації

Парламент затвердив укази про продовження воєнного стану та мобілізації

Їх продовжили на 90 днів — до 13 травня

У вівторок, 6 лютого, у Парламенті затвердили укази президента про продовження дії воєнного стану та про продовження мобілізації. Відтак їх продовжили ще на 90 днів — до 13 травня. Тепер указ має підписати президент, повідомив народний депутат України Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

Як повідомив нардеп, у вівторок, 6 лютого, у Парламенті відбулося чергове голосування про затвердження указу президента №10456 про продовження воєнного стану на території України, а також №10457 про продовження мобілізації.

За затвердження указу про продовження воєнного стану проголосували 335 народних депутатів, ще 20 не брали участі в голосуванні. Продовження мобілізації також не було спірним питанням — за указ проголосували 323 депутати, один утримався та ще 30 не голосували взагалі. Тепер обидва укази має підписати президент Володимир Зеленський.

Згідно з указом №10456, воєнний стан на території України мають продовжити ще на 90 днів, тобто від 14 лютого до 13 травня 2024 року. Мобілізацію продовжили на той самий термін.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності