• Головна
  • Україна
  • Уряд зареєстрував у Раді оновлений законопроєкт про мобілізацію

Уряд зареєстрував у Раді оновлений законопроєкт про мобілізацію

Уряд зареєстрував у Раді оновлений законопроєкт про мобілізацію

Міністерство оборони України опублікувало основні положення оновленого проєкту

Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді оновлений законопроєкт про мобілізацію та військову службу в Україні (№ 10449). Про це повідомив представник уряду у Раді Тарас Мельничук.

Міністерство оборони України опублікувало деякі положення оновленого проєкту. Зокрема, пропонують визначити чіткий термін служби під час дії воєнного стану. Проте поки Міністерство не уточнює, який саме.

Також від призову звільнять усі групи людей з інвалідністю, а добровольцям по мобілізації дають відстрочку на два місяці для розв'язання особистих питань і підготовки до мобілізації.

Після мобілізації всі громадяни проходять обов'язковий військовий вишкіл тривалістю 2-3 місяці. Строкову службу скасовують, замість неї запроваджують базову військову службу. Тепер для оновлення даних не потрібно буде йти в ТЦК. Це можна буде зробити онлайн. А також можна буде переїздити в інші міста без дозволу від ТЦК.

Щорічну основну відпустку під час дії воєнного стану протягом календарного року можна буде брати частинами. А звільнені з полону військові отримають 90 днів відпустки;

Грошове забезпечення закріплюється на позначці мінімум 20 тис. грн до завершення війни. А додаткова винагорода становитиме від 30 до 100 тис. грн. Також скасовують відстрочка від призову для держслужбовців.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності