• Головна
  • Україна
  • Верховна Рада знехтувала проханням міжнародних партнерів і призначила членів Рахункової палати

Верховна Рада знехтувала проханням міжнародних партнерів і призначила членів Рахункової палати

Ольга Піщанська раніше очолювала Антимонопольний комітет, а тепер може стати головою Рахункової палати, однак наразі голосування за її кандидатуру не відбулося, фото РБК-Україна

Посли країн G7 закликали українську владу не призначати нових членів Рахункової палати до завершення її реформи

Верховна Рада на засіданні в четвер, 21 грудня, проголосувала за призначення чотирьох членів Рахункової палати попри заклик послів країн G7 не поспішати з цим ухваленням. За призначення чотирьох членів Рахункової палати проголосували 247 народних депутатів.

Зокрема, терміном на 6 років було призначено:

  • Єлизавету Пушко-Цибуляк (працює бухгалтером у Державному бюро розслідувань);
  • Сергія Ключку (працює в Державній аудиторській службі);
  • Ольгу Піщанську (очолювала Антимонопольний комітет з 16 липня 2020 до 5 вересня 2023);Кирила Клименка.

Крім того, на посаду голови Рахункової палати депутати запропонували Ольгу Піщанську. Це призначення навіть затвердив парламентський комітет з питань бюджету. Утім, голова парламенту спершу провів сигнальне голосування за кандидатуру Піщанської, щоб перевірити, чи вистачить голосів. Після того, як у сигнальному голосуванні Піщанську підтримав 231 нардеп, Стефанчук закрив засідання.

Водночас посли країн G7 19 грудня висловили стурбованість намірами ВР призначити членів Рахункової палати до завершення її реформи. Посли заявили, що до ухвалення закону про реформу ці призначення підірвали б довіру до інституції, яка відповідає за нагляд за міжнародною допомогою.

Стурбованість міжнародних партнерів поділяє голова Рахункової палати Андрій Майснер. Напередодні в коментарі «Українській правді» Він сказав, що реформування Рахункової палати має бути не в кількості, а в якості.

«Вирішувати це кадрове питання на основі недієвого й недосконалого законодавства, тоді як міжнародні партнери [України] б'ють у набат... Ризики суттєві», — сказав він.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності