• Головна
  • Україна
  • Верховна Рада звільнила від мита і ПДВ засоби РЕБ і пластини для бронежилетів

Верховна Рада звільнила від мита і ПДВ засоби РЕБ і пластини для бронежилетів

Верховна Рада ухвалила два закони, які спрощують ввезення в Україну засобів РЕБ та пластин для бронежилетів

За два закони, які спрощують ввезення в Україну важливої оборонної продукції, проголосували по 323 народних депутатів

Верховна Рада звільнила від податку на додану вартість (ПДВ) і мита ввезення в Україну радіолокаційних приладів, техніки для РЕБ (радіоелектронної боротьби) та пластин для бронежилетів. Відповідні законопроєкти № 10341 та № 10342 депутати ухвалили на засіданні в середу, 20 грудня, і в першому, і в другому читанні.

Як повідомив перший заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк, кожен із документів підтримали 323 народні депутати. Так, законопроєкт №10341 передбачає звільнення на період воєнного стану від податку на додану вартість радіолокаційних приладів, важливих для оборонних структур. Оподаткування не застосовуватиметься до товарів, які отримують правоохоронні органи, Міністерство оборони, ЗСУ, сили безпеки і оборони. Ця зміна стосується не лише ввезені радіолокаційні прилади, але і про вироблені в Україні, пояснює «Суспільне».

Своєю чергою законопроєкт №10342 скасовує оподаткування ввізним митом полімерних листів, які використовуються для виробництва бронежилетів і захисних екранів, та фурнітури до них.

Автором обох законопроєктів є голова вказаного комітету Данило Гетманцев — народний депутат від «Слуги народу». «ВР підтримала мої законопроєкти 10341 та 10342 про звільнення від оподаткування радіолокаційних приладів та пластин для бронежилетів. Ці зміни вкрай необхідні для нашої перемоги», — прокоментував Гетманцев.

Зазначимо, що Україна звільняє від податків потрібні армії товари не вперше. Так, раніше від ПДВ та ввізного мита

звільнили антидронові рушниці, тепловізійні моноокуляри, оснащені інфрачервоним детектором із вбудованою функцією камери, біноокуляри з функцією далекоміра, комплектуючі та матеріали для складання безпілотних літальних апаратів, безпілотники, тепловізори та рації, порох, вибухові речовини, спеціальну хімію для боєприпасів тощо.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності