• Головна
  • Україна
  • Військові розповіли, скільки FPV-дронів одна рота витрачає за пів дня

Військові розповіли, скільки FPV-дронів одна рота витрачає за пів дня

FPV-дрон в українських військових, фото Дніпропетровської бригади ТРО

Водночас не всі запуски FPV-дронів є успішними — їх можуть глушити або збивати

В роті ударних безпілотників однієї з механізованих бригад розповіли, скільки витрачають FPV-дронів. Про це йдеться в сюжеті Військового телебачення України, пише «Мілітарний».

Так, бійці 21 окремої механізованої бригади розповіли, що за пів дня витрачають близько двадцяти безпілотників. Тобто за день кількість використаних дронів може доходити до 30-40 одиниць тільки в одній роті. Водночас далеко не всі вильоти FPV-дронів успішні — їх глушать або збивають.

«Сімнадцять вильотів за пів дня. З них влучань було шість-вісім», — розповіли військові.

Бійці використовують на цих дронах різні засоби ураження. Доволі поширеним засобом ураження є постріли ПГ-7В, які переробляють для встановлення на дрон. Також військові застосовують запалювальні суміші, якими намагаються влучати у колеса бронетранспортерів, що має призводити до загоряння машини.

Нагадаємо, в Україні у 2024 році планують виготовити 1 мільйон FPV-дронів, понад 10 тисяч ударних дронів середньої дальності польоту та понад тисячу безпілотників із дальністю від тисячі кілометрів.

Міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін розповів, що в грудні Україна виготовила понад 50 тисяч FPV дронів. Крім того, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав українців виготовляти FPV-дронів, пройшовши перед цим спеціальні курси. Утім, багато українців у соцмережах відреагували на такі заклики з іронією.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності