• Головна
  • Україна
  • Лікарів трьох чернівецьких лікарень викрили на допомозі ухилянтам

Лікарів трьох чернівецьких лікарень викрили на допомозі ухилянтам

Правоохоронці обшукали помешкання, кабінети й автомобілі лікарів і знайшли гроші, фото ГУ СБУ в Чернівецькій області

Також до схеми причетні лікарі військово-лікарської комісії

Служба безпеки України викрила групу лікарів трьох чернівецьких медичних закладів та військово-лікарської комісії, які за гроші допомагали чоловікам призовного віку уникнути мобілізації.

Як повідомило в понеділок, 29 січня, Головне управління СБУ в Чернівецькій області, лікарі налагодили схему видачі фіктивних медичних довідок щодо наявності у чоловіків психічних захворювань, госпіталізацій та виписок про проведене лікування. Далі на підставі цих документів ухилянтів знімали з військового обліку у зв’язку із непридатністю до військової служби.

За це кожен ухилянт платив по шість тисяч доларів. Правоохоронці наголосили, що на такій схемі медики заробили понад 115 тис. грн.

Одного з організаторів схеми затримали, коли він отримував частину хабаря в сумі 31 тис. грн. Під час обшуків у помешканнях, кабінетах і автомобілях лікарів правоохоронці вилучили гроші, імовірно передані раніше як хабар, чорнові записи, медичні справи та інші матеріали, що підтверджують їхню протиправну діяльність, стверджує СБУ.

Затриманому учаснику схеми вже повідомили про підозру в хабарництві. Іншим причетним до справи підозру ще не повідомили.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності