• Головна
  • Україна
  • Екснардеп Дмитро Колєсніков уникнув трирічного ув’язнення за зловживання владою 

Екснардеп Дмитро Колєсніков уникнув трирічного ув’язнення за зловживання владою 

Екснардеп Дмитро Колєсніков уникнув трирічного ув’язнення за зловживання владою

Колишній народний обранець уклав угоду з прокурором та зобов’язався виплатити мільйон гривень на потреби ЗСУ 

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду затвердила угоду про визнання винуватості колишнього народного депутата від “Опозиційного блоку” Дмитра Колєснікова. Про це у понеділок, 22 січня повідомила пресслужба ВАКС. Дмитра Колєснікова визнали винним у зловживанні владою та призначили йому три роки позбавлення волі. Однак звільнили від ув’язнення з іспитовим терміном тривалістю два роки. 

Згідно з вироком, Дмитро Колєсніков, маючи дві квартири у Києві у співвласності з дружиною, зловживав своїм статусом народного депутата і користувався правом безкоштовного проживання у готелі “Київ” з 2014 по 2018 роки. Тим самим він завдав державі збитків у розмірі 758 тисяч гривень. 

Під час судового розгляду колишній нардеп виправдовував свої дії тим, що його шлюбні стосунки закінчилися ще до 2014 року і він, “як справжній мужчина” за своїми моральними принципами не міг користуватися спільно нажитим майном. Також він зазначав, що у квартирах не було змоги проживати, адже вони мали проблеми з опаленням та гарячою водою. Проте документально підтвердити зазначені обставини він не зміг. 

У вересні 2022 року ВАКС виправдав Дмитра Колєснікова, однак апеляційна палата суду скасувала цей вирок і скерувала його на повторний розгляд. Під час повторного розгляду підсудний уклав угоду про визнання винуватості із Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою. За умовами цієї угоди колишній нардеп зобов’язалась перерахувати один мільйон гривень на спецрахунок НБУ на підтримку Збройних Сил України. 

 

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності