• Головна
  • Україна
  • Екснардепа звільнили від ув’язнення за умови, що він перерахує мільйон гривень на потреби ЗСУ

Екснардепа звільнили від ув’язнення за умови, що він перерахує мільйон гривень на потреби ЗСУ

Екснардепа звільнили від ув’язнення за умови, що він перерахує мільйон гривень на потреби ЗСУ

Політик незаконно отримав із держбюджету компенсацію витрат на винайм номера в готелі

Вищий антикорупційний суд на підставі угоди про визнання вини з колишнім депутатом Верховної Ради Дмитром Колєсніковим винним у незаконному отриманні компенсації за виплату житла на суму 738,74 тис. грн. Йому призначили три роки позбавлення волі та звільнили від його відбування з іспитовим строком два роки, заборонивши обіймати посади в держорганах на рік, повідомило 19 січня видання “Слово і діло

Також суд наклав на екснардепа штраф — 17 тисяч гривень. За умовами угоди, протягом семи днів Колєсніков має перерахувати мільйон гривень на ЗСУ. Прокурор трактував мільйонний донат як “суспільно корисну дію”.

За версією обвинувачення, з грудня 2014-го до жовтня 2018 року Колєсніков незаконно отримав із державного бюджету компенсацію витрат на винайм номера в готелі “Київ” нібито через те, що не мав власного житла в столиці. Однак, як встановили детективи, насправді власне житло в столиці у народного депутата було і він свідомо приховав цей факт. Отриману суму ексдепутат повернув до держбюджету ще три роки тому.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності