• Головна
  • Україна
  • Суд арештував 21 квартиру та 15 автомобілів нардепа Дубінського

Суд арештував 21 квартиру та 15 автомобілів нардепа Дубінського

Фото: Стас Юрченко, Ґрати

Загалом родина Дубінських володіє майном на 57,9 млн грн

Печерський суд Києва 10 листопада арештував майно нардепа Олександра Дубінського, якого підозрюють у державній зраді. Під арешт також потрапило майно його матері та колишньої дружини, йдеться опублікованій в Єдиному реєстрі судових рішень 22 листопада.

Арешт наклали в межах досудового розслідування ДБР у кримінальному провадженні щодо відмивання грошей та ухилення від податків. Провадження розпочали на підставі заяви Центру протидії корупції, який повідомив, що Дубінський та його колишня дружина і мати протягом останніх років стали власниками 24 квартир, 17 автомобілів, двох будинків і 70 соток землі на загальну суму близько 2,5 млн доларів. Їхні офіційні доходи не могли дозволити їм придбати таку кількість майна.

В ухвалі йдеться, що Дубінський придбав дві квартири вартістю 100 тис. дол. у пентхаусі п’ятизіркового Fairmont Grand Hotel на столичному Подолі, шість земельних ділянок у селі Хотів під Києвом, на двох з яких звели маєток, земельну ділянку з будинком у Соломʼянському районі Києва, квартиру в елітному житловому комплексі «Французький квартал» у Печерському районі та квартиру на масиві Теремки в Києві. Станом на листопад 2019 року нардепу належало сім автомобілів, серед яких Mercedes-Benz, Porsche, Volkswagen, Honda та Subaru.

Мати Олександра Дубінського — пенсіонерка. За останні пʼять років стала власницею 19 обʼєктів нерухомості загальною вартістю близько мільйона доларів. Також їй належать два автомобілі Mercedes-Benz, два BMW, а також Toyota Land Cruiser, Maserati Coupe Cambiocorsa і ЗАЗ Vida.

Ексдружина нардепа має сім квартир у Києві, більшість з яких розташовані поруч із квартирами Дубінського. Загалом за останні роки вона стала власницею нерухомості на суму понад 300 тис. дол.

Прокурор зазначив, що загальна вартість майна Дубінського, його матері та ексдружини становить 2,5 млн доларів. (57,9 млн грн). Офіційні доходи родини за 2003-2022 роки склали 19,6 млн грн. Загальна сума придбаного майна майже втричі перевищує офіційно отримані доходи сім’ї Дубінських.

Суд задовольнив клопотання та заарештував 21 квартиру, 15 автівок та іншу нерухомість родини Дубінського.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності