• Головна
  • Україна
  • Нардепу Олександру Дубінському повідомили про підозру у держзраді

Нардепу Олександру Дубінському повідомили про підозру у держзраді

Нардепу Олександру Дубінському повідомили про підозру у держзраді

Його також підозрюють в участі у злочинній організації, яку сформувало російське ГРУ

У понеділок, 13 листопада, СБУ та ДБР повідомили про підозру у державній зраді чинному народному депутату Олександру Дубінському. За матеріалами слідства, він мав позивний «Буратіно» і входив до складу злочинної організації, яку сформувало російське ГРУ, повідомила Служба безпеки України.

Основним завданням організації було розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитація держави на міжнародній арені. За попередніми оцінками, російські спецслужби витратили на цю організацію щонайменше 10 млн доларів. До агентурної мережі також входили екснардеп Андрій Деркач та колишній прокурор Костянтин Кулик з позивним «Птічка», які зараз ховаються за кордоном.

Як повідомили у СБУ, Дубінський поширював фейки про вище військово-політичне керівництво України. Він розповсюджував неправдиву про нібито втручання українських високопосадовців у президентські вибори в США у 2019 році.

Підозру за держзраду та створення злочинної організації повідомили також співробітникам російського ГРУ, які створили злочинну організацію і займалися підбурюванням до державної зради, а також агентам РФ: екснардепу Деркачу та експрокурору Кулику. Зловмисникам загрожує до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у серпні прокуратура повідомила про підозру Дубінському — за даними слідства, він підробив документи для виїзду за кордон. Окрім того, нещодавно нардепу повідомили про ще одну підозру за організацію схеми для виїзду за кордон військовозобов’язаних. 6 листопада Дубінському у суді призначили цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності