У нардепа Дубінського проводять обшуки – ЗМІ

У нардепа Дубінського проводять обшуки – ЗМІ

Перевіряють можливу причетність нардепа до організації незаконного переправлення через державний кордон України у змові з іншими особами

Вранці 1 листопада правоохоронці проводять низку обшуків у народного депутата Олександра Дубінського. Про це пише “Українська правда”, посилаючись на інформацію власних джерел у правоохоронних органах.

Перевіряють можливу причетність нардепа до організації незаконного переправлення через державний кордон України у змові з іншими особами. А саме, йдеться про організацію незаконного виїзду рідні співмешканки депутата.

Сам Дубінський майже одразу після появи повідомлення заперечив, що в нього проводять обшуки. Проте згодом Служба безпеки України повідомила, що разом з ДБР проводить обшуки у спільників народного депутата, який організував схему для ухилянтів. Йдеться про те, що нардеп використовував підконтрольну громадську організацію, щоб через неї вносити імена певних людей у систему “Шлях” нібито як волонтерів. Таким чином йому вдалося нелегально переправити за кордон рідного брата своєї цивільної дружини. Частину документів, необхідних для втечі ухилянтів за межі України, нардеп зберігав у свого колишнього помічника – депутата Київської обласної ради 8-го скликання, а також у свого близького родича.

Наразі правоохоронці проводять комплексні заходи для притягнення до відповідальності організатора та учасників цього злочину. Тривають обшуки за місцями роботи та проживання фігурантів схеми. Серед адрес проведення слідчих дій – офіс громадської організації, де розташована приймальня нардепа.

Нагадаємо, 3 серпня працівники ДБР спільно з СБУ проводили обшуки у народного депутата Олександра Дубінського. Нардеп назвав дії силовиків "політичним переслідуванням". У мережу злили документ, яким МОЗ клопотав про виїзд Дубінського за кордон. Нардеп у своєму акаунті в соцмережі написав пост, у якому заявив, що супроводжував батька на лікування за кордон. Згідно з листом МОЗ, Дубінський мав повернутися до 10 липня.

Водночас в кінці липня з'явилася інформація, що дівчина народного обранця засвітила його перебування в Барселоні в сторіз Instagram. 9 серпня генеральний прокурор повідомив Дубінському про підозру в службовому підробленні для виїзду за кордон. Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Дубінському у вигляді особистого зобов'язання з носінням електронного браслета.

29 серпня Рух “Чесно” оприлюднив список, згідно з яким близько 20 народних депутатів були за кордоном на відпочинку під час війни. Більшість із них — представники ОПЗЖ, на другому місці — ті, хто балотувався від “Слуги народу”, Олександр Дубінський був серед них.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності