• Головна
  • Україна
  • Справа Гринкевича: суд обрав запобіжні заходи трьом фігурантам

Справа Гринкевича: суд обрав запобіжні заходи трьом фігурантам

Справа Гринкевича: суд обрав запобіжні заходи трьом фігурантам

Підозрюваних взяли під варту з альтернативою застави у 500 млн гривень

Печерський районний суд Києва 18 січня обрав обрав запобіжні заходи трьом підозрюваним у справі Гринкевича. Їх арештовано з правом внесення півмільярдної застави для кожного. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

За клопотаннями Офісу Генерального прокурора Печерський районний суд столиці обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою трьом підозрюваним у кримінальному провадженні щодо постачання неякісного одягу для ЗСУ на майже 1 млрд гривень. Як альтернативу суд визначив можливість внесення застави у розмірі понад 500 мільйонів гривень для кожного з них", — йдеться у повідомленні.

За даними ЗМІ, йдеться про Андрія Колотила, Володимира Тимківа й Кузьмінського.

Їм інкримінують створення злочинної організації та участь у ній, а також шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах (ч.ч. 1,2 ст. 255, ч  5 ст. 190 КК України). Строк дії ухвал - до 16 березня 2024 року.

Нагадаємо, 29 грудня 2023 року працівники ДБР звільнилася Гринкевича, який пропонував 500 тисяч доларів одному із керівників Головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній у процесі розслідування кримінального провадження. Наразі суд арештував і самого Гринкевича з правом вийти під заставу, і його звільнилася . Міністерство оборони повідомило, що розірвало всі контракти з компаніями Гринкевича, крім контрактів на харчування. 11 січня стало відомо, що дружина Ігоря Гринкевича звільнилася з «Львівської політехніки». 18 січня сина Гринкевича Романа оголосили у розшук.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності