• Головна
  • Україна
  • У Києві з’явилася вулиця Дениса Монастирського та сквер Дмитра Коцюбайла

У Києві з’явилася вулиця Дениса Монастирського та сквер Дмитра Коцюбайла

Фото: Аліна Михайлова

Також у столиці з'явилися вулиці Князя Володимира Мономаха, Чорних Запорожців, Гетьмана Кирила Розумовського

У четвер, 18 січня, Київська міська рада на засіданні загиблого назви низки вулиць, бульварів та скверів. Одна із вулиць столиці отримала назву на честь колишнього міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського, який рівно рік тому загинув в авіакатастрофі. Також скверу у Печерському районі Києва присвоїли імʼя загиблого на війні Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла. Про це повідомили на сайті Київської міськради.

Перейменування у столиці відбулося у процесі дерусифікації та з метою увіковічення українських Героїв. «Агресор, який вбиває наших людей не має жодного права на возвеличення у вільній Україні. Київ не є частиною так званого великого СРСР. У місті-герої Києві не має бути топонімів, які возвеличують російську імперію та російський імперіалізм», – наголосив секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

Зокрема, у Печерському районі столиці сквер між вулицею Михайла Омеляновича-Павленка та Іподромним провулком носитиме ім'я Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла. У Дарницькому районі вулицю Канальну перейменували на честь загиблого поета та воїна Гліба Бабіча. У Солом’янському районі вулиця Сурикова тепер носитиме ім’я Дениса Монастирського. Також у столиці з'явилися вулиці Князя Володимира Мономаха, Чорних Запорожців, Гетьмана Кирила Розумовського, а також площа Героїв Чернігова.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності