• Головна
  • Україна
  • Перейменування вулиці на честь “Да Вінчі”: Кличко відповів на петицію

Перейменування вулиці на честь “Да Вінчі”: Кличко відповів на петицію

Перейменування вулиці на честь “Да Вінчі”: Кличко відповів на петицію

Пропозицію винесуть на електронне голосування

Міський голова Києва Віталій Кличко відповів на петицію, яка пропонує перейменувати одну з вулиць Києва на честь загиблого Героя України Дмитра Коцюбайла.

Про це йдеться на сайті Київради.

Автором петиції є акторка Ада Роговцева. Вона запропонувала змінити вулицю Німанська, названу на честь річки Німан, що протікає у Калінінградській області Росії. Звернення набрало необхідну кількість голосів за кілька годин.

Кличко зазначив, що влада Києва вже працює над перейменуванням об'єктів, назви яких були пов'язані з Росією або її союзниками. Зокрема, 18 травня 2023 року, місцева рада вирішила перейменувати ще низку об'єктів. Тепер збирають варіанти щодо нових назв, аби винести їх на рейтингове електронне голосування.

«Керуючись положеннями особливої процедури перейменування, пропозицію щодо перейменування однієї з вулиць у місті Києві на честь Дмитра Коцюбайла буде винесено на електронне рейтингове голосування», — йдеться у відповіді.

Зазначимо, на площі Галицькій у Львові на честь Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла, який загинув під Бахмутом, відкрили фонтан. Дмитро Коцюбайло був першим добровольцем, який прижиттєво отримав звання Героя України — найвищу державну нагороду. Загинув 7 березня 2023 року в бою під Бахмутом. Йому було всього 27 років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності