• Головна
  • Війна
  • Під Бахмутом загинув «Да Вінчі»: він був першим добровольцем, який прижиттєво отримав звання Героя України

Під Бахмутом загинув «Да Вінчі»: він був першим добровольцем, який прижиттєво отримав звання Героя України

Під Бахмутом загинув «Да Вінчі»: він був першим добровольцем, який прижиттєво отримав звання Героя України

Президент зазначив, що вже понад девʼять років українські герої в жорстоких боях за державу виборюють майбутнє для України

У вівторок, 7 березня, під Бахмутом у бою за Україну загинув Герой України, доброволець Дмитро Коцюбайло із позивним «Да Вінчі». Боєць був комбатом 67-ї окремої механізованої бригади. У 2021 році «Да Вінчі» став першим добровольцем, який прижиттєво отримав звання Героя України — найвищу державну нагороду.

Про це у своєму відеозверненні повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Він із 2014 року захищав нашу незалежність, гідність нашого народу. Один із наймолодших героїв України. Один із тих, чия особиста історія, характер, сміливість навіки стали історією, характером і сміливістю України», — сказав Зеленський.

Президент зазначив, що вже понад девʼять років українські герої в жорстоких боях за державу виборюють майбутнє для України.

«Спокій і відносна безпека в тилових містах – це їхній подвиг. Наша впевненість у перемозі України – це їхня стійкість і сила. Україна завжди памʼятатиме своїх героїв. Наша памʼять про них не згине. Згине цей ворог, що прийшов в Україну» — наголосив глава Держави.

Нагадаємо, 6 березня у результаті обстрілу у місті Часів Яр на Донеччині, під час виконання бойового завдання, загинув командир аеромобільного батальйону 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, майор Андрій Луканюк.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності